søndag 4. november 2012

How to - sminkepung


Nå kan du lage din egen søte sminkepung 


Du trenger følgende:
- stoff
- bordvatt
- glidelås
- skråbånd
- tråd
- saks
- nåler
- symaskin
- målbånd


2x stoff + vatt på ca 35x45 cm
Lagene festes godt sammen med nåler.


Deretter syr du lagene sammen og det kan gjøres på mange ulike måter. Her har vi valgt å sy med sort tråd på de sorte stripene på stoffet som vender ut slik at sømmene blir usynlige.  Men det kan også være en fin effekt med synlige sømmer.


Tegn av og klipp ut etter mønsteret. 
Mønsteret lager du lett ved å bruke en asjett e.l. 
Tegn en bue (ca halve asjetten) øverst på et ark og en motsatt bue nederst på arket. 
Trekk så en rett strek mellom buene. Ønsker du en stor toalettmappe er det bare å forstørre mønsteret.


Så er det skråbåndet som skal sys på. Det bør være litt lengre enn omkretsen på det vatterte stoffstykket.


Det gikk litt for fort her og "plutselig" var skråbåndet sydd på innsiden først. Vanligvis pleier vi å sy skråbåndet på stoffet som vender ut først, men det finnes flere måter å gjøre dette på. Neste steg er å brette skråbåndet rundt kanten og sy det på med maskin eller for hånd. 


Her er skråbåndet på plass og ønsker du å lage spisebrikker neste gang kan du bruke samme fremgangsmåte. Men nå er det glidelåsen som skal sys på.


Det er lurt å ha en glidelås som er litt lengre enn ønsket åpning. Da er det lettere å sy den på. Merk av hvor stor åpning du ønsker og fest glidelåsen på den ene siden først. 


Det er lurt å følge/sy langs skråbåndet på siden som vender ut når du syr glidelåsen fast.


Her er glidelåsen sydd fast på begge sider. Nå må sminkepungen vrenges og sidene sys sammen. Sy i ytterkant av skråbåndet fra punktet der glidelåsen slutter og helt ut til bunnen av sminkepungen.


Da blir det seende slik ut fra utsiden. Vreng så sminkepungen og sy over hjørnene i bunnen.Nå er det bare å sy fast endene av glidelåsen for hånd hvis det trengs. Dersom du forstørrer dette mønsteret og lager en stor toalettmappe kan det være lurt å feste eller klippe  av hjørnene inni. 


Lykke til!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar